Ruoska

Naisten vaiettu salaisuus

Anette Karlsson kirjoittaa blogissaan huolestuneena  naisten ja miesten palkka "epätasa-arvosta". Hänkään kuten monet muutkaan asiasta aiheellisesti avauksen tehneet, eivät suostu keskustelemaan kuitenkaan paljon suuremmasta epätasa-arvosta.

Miehet häviävät huoltajuuskiistat hirvittävällä prosentilla. Nykyisessä tasa-arvoa korostavassa yhteiskunnassa se on kovin kummallista.

Todella moni kiinnittää huomiota rasismiin, eu:n talouteen, islamin invaasioon ja yms. (aiheellisia nuokin) Hyvin harvoin näkee puheenvuoroja isyyden puolesta ja isyyden oikeuksista.

Suomalainen mies on ero tilanteessa lähes oikeudeton yksilö. Suomessa on langetettu miehille lähestymiskieltoja naista ja lapsia kohtaan, ainoastaan naisen kertoman perusteella. Lähtökohtaisesti olenkin sitä mieltä, että uhrin kertomusta ei ainakaan aluksi, ole tarvetta suuremmin epäillä. (ei tarkoita asianmukaisia tutkimuksia). Mutta valitettavasti tästä "lapset naiselle" päätöksestä on tullut käytäntö, ilman asianmukaisia tutkimuksia.

Olen lukenut useita artikkeleita ja tutkimuksia siitä kummalle vanhemmalle lasten huoltajuus olisi "biologisesti" luovutettava, jos yhteishuoltajuus on mahdoton. Asiaan löytyy sekä puolesta että vastaan olevia tutkimuksia. Minun mielestäni asiaan ei löydy vastausta biologiasta. Vastaus löytyy tarkastelemalla puolueettomasti perheen tilannetta ja lasten toivomuksia.

Esitänkin kärjistetyn väittämän:

Ilman "varmaa" tietoa lastensa huoltajuuden menettämisestä riitaisessa erotilanteessa, moni mies olisi päätynyt toisenlaiseen ratkaisuun.Suomalainen mies teki ennen liian monesti itsemurhan, nykyisin laajennetun itsemurhan. Siis tapauksia joita kutsutaan "perhesurmiksi" on ollut otsikoissa aivan liikaa.

En missään olosuhteissa näe kumpaakaan miehen tekemää ratkaisua millään tavalla oikeutettuna,  ajateltuna toisten yksilöiden kannalta. Valitettavasti kuitenkin Suomessa ilmiöt eivät ainakaan ole vähentymään päin.

Suomalaisten (toki kaikkien maiden) lasten etu on ensisijaisesti saada rakastava ja huolehtiva koti, kera kahden vanhemman. (oli sitten mitä sukupuolta tahansa). Toissijainen vaihtoehto on saada rakastava koti, kera yhteishuoltajuuden. Kolmas vaihtoehto on saada rakastava koti jommankumman huoltajan luota, mutta se päätös pitää tulla ilman sukupuoli kysymystä.

Nainen EI saa olla etusijalla lähtökohtaisesti huoltajuudesta päätettäessä!

Muistakaa naisetkin tämä. Kun pidätte yllä päällimmäisen keskustelua naisten ja miesten palkka tasa-arvosta, unohdatte tärkeämmän asian, lapset. Toiset tarkoituksella, toiset eivät ole (joutuneet) miettineet asiaa sen enempää.

Lapset ansaitsevat aina parasta, eivät ennalta "päätettyjä" kohtaloita oikeuslaitoksen ja sosiaalitoimen puolelta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Jorma Kassinen

Palkattomien ylitöiden, äitiyslomien ja edustamisen jälkeen miesten ja naisten euro per tunti on ihan sama.
Iso ongelma on se että miksi miehet joutuvat maksamaan myös naisten eläkkeet.
Miehen eläkemaksu on 10-15% isompi kuin naisen.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Ei julkaissut Anette Karlsson tätä kommenttia:

-Miesten vuosi on 11 kk. Se on tietenkin miesten itsensä syytä.

-Se,että naisten euro on 80 % eurosenttiä on tietenkin muiden syytä.

Se on sitä demarilogiikkaa.

Käyttäjän TaruJousia1 kuva
Taru Jousia

Ei se ole pelkästään miesten itsensä syytä. Myös kasvatus ja kulttuuri vaikuttaa asiaan. Tässä hyvä juttu aiheesta
http://hyvaterveys.fi/artikkelit/Miehell%C3%A4-on-...

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Kerroinkin mikä on demareiden logiikka kun keskustellaan miesten ja naisten tasa-arvo-ongelmista.

Muistan senkin ajan kun varusmiespalvelukseen menevä mies ei saanut vuokra-asunnon vuokria maksettua koska sellaista avustusta ei tunnettu.
Miehiksi kutsuttujen varusmiesten tuli asua vanhempiensa luona lähtökohtaisesti yhteiskunnankin mielestä.

Ainoastaan siinä tapauksessa että oli vaimo sai ns.sotilasavustusta. Sotilasavustuksen nosti se aviopuoliso,joka ei suorittanut varusmiespalvelusta!

Moni muukin tuki on ollut samalla tavoin rakennettu.

Asunnon mies saa kunnalta jos on avio/avopuoliso. Poikamies on viimeisenä asuntojonossa ellei ole maahanmuuttaja.

Sama marssijärjestys on lesken eläkkeessä.

Taustalla on lähtökohtana se,että miehen pitää pärjätä yksin ilman yhteiskunnan apua. Lähtökohta naisten auttamiselle on päin vastainen. Oppi on mennyt perille surullisin seurauksin ja se on ollut poliittisesti kannattavaa mm. demareille.

Seurauksena on myös valtavat tulonsiirrot miehiltä naisille järjestelmän kautta.

Käyttäjän TaruJousia1 kuva
Taru Jousia

Siihen miksi toimitaan niin, että äidit saavat useimmiten lapset erotilanteessa on varmasti lukuisia syitä, joista osa on valideja ja osa ei.

Itselläni tulee mm. seuraavnalaisia syitä mieleen, miksi lapset annetaan useimmiten äidille:

- äiti pitää edelleen vanhempainvapaat. Äitiysloman tietenkin, mutta äitiysloma on vain 105 arkipäivää, jonka jälkeen alkaa vanhempainvapaa ja sen voisi pitää myös isä, mutta erittäin harvoin pitää.

- Mikäli jompi kumpi vanhemmista jää vanhempainvapaiden jälkeen kotiin hoitamaan lapsia kotihoidontuealla, on jääjä yleensä äiti. Joskus harvoin isä.

- Pikkulasten isät tekevät tutkitusti eniten ylitöitä, joka on väistämättä pois perheen ja lasten kanssa vietetystä ajasta.

Jos miettii noiden tilastollisten faktojen pohjalta, kumpi on enemmän lasten elämässä läsnä, äiti vai isä, niin kyllähän se on äiti (huom. on myös muunlaisia perheitä, mutta suht harvassa).

Jokainen tapaus on omanlaisensa eikä ratkaisuun saisi tietenkään vaikuttaa pelkkä sukupuoli, mutta uskon, että sellaistakin tapahtuu, sillä hoivaava, empaattinen, äiti-myytti on vahva naissukupuolen stereotyyppinen määrittäjä, vaikka nainen olisi kaikkea muuta kuin hoivaava ja empaattinen.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Noista yksikään ei ole SYY antaa lasta äitille. Jokainen esimerkki oli valinta, joko yksilön oma tai yhteiskunnan määräämä.

Joten edelleenkin viimeisin kappaleesi kertoo eniten "totuutta".

Käyttäjän TaruJousia1 kuva
Taru Jousia

Kyllä minusta se on syy antaa lapset äidille, jos äiti on ollut lasten elämässä läsnä, mutta isä ei.

Ei ole mitenkään tavatonta, että pikkulasten isät tekevät paitsi ylitöitä enemmän kuin mitkään muut ryhmät, he myös harrastavat reilusti omia juttujaan (urheilua, metsästystä, kalastusta, autojen tuunausta ym), jotka ovat usein paljonkin aikaa viepiä.

Ei lapsia voi antaa sellaiselle isälle, joka näkee lapsiaan enimmäkseen näiden nukkumaanmenoajan jälkeen. Äidin on oltava täysin vastuuton ja kyvytön huolehtimaan itsestään ja lapsistaan, että lapset annettaisiin isälle, joka ei ole ollut läsnä perheen elämässä.

Tämä on siis minun näkemykseni asiaan, joku toinen ajattelee toisin.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Jousia, tästä ei ole kyse. Suomalainen perheen isä on entistä enemmän osana lasten kasvua. Suomalainen nainen entistä enemmän osana työtä tekevää yhteiskuntaa (poissa kotoa).

Siitä huolimatta "lapset äitille" toimintatapa kattaa jopa tilanteet, joissa on selkeät perusteet antaa lapset isälle. (esim. päihdeongelma).

Käyttäjän TaruJousia1 kuva
Taru Jousia

Monessa perheessä äiti on merkittävästi enemmän lasten elämässä läsnä kuin isä, vaikka isien osuus lastenhoidossa ja -kasvatuksessa onkin nousujohteinen. Tällaiset asetelmat luovat samalla yleistyksiä siitä, kumpi vanhempi on parempi vanhempi, vaikka ne eivät aina paikkansa pitäisikään.

Jos isät haluavat parantaa omia oikeuksiaan näissä asioissa heidän kannattaa hakeutua enemmän vanhempainvapaalle ja koti-isiksi tai ainakin vähentää ylitöiden määrää. Samaten olisi hyvä, jos miehet hakeutuisivat entistä enemmän hoiva-alalle töihin. Muun muassa tällä tavoin rikotaan turhia stereotypioita äideistä parempina vanhempina.

Samaten jokaisen isän kannattaa lopettaa äitiyden hoivamyytin vahvistaminen ja pyrkiä rikkomaan ajattelutapaa, että naiset ovat luontaisia hoivaajia jne.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

"Samaten olisi hyvä, jos miehet hakeutuisivat entistä enemmän hoiva-alalle töihin"

Et tosisas voi olla tuota mieltä? Että hoitoalalla opiskelevat miehet (olen lähihoitaja tutkintoa opiskellut) olevat miehet olisivat "parempia" lapsen huoltajia?

Sinä luot lisää stereotypiota miehestä joka lasta osaa huoltaa, kuin poistat niitä. Oli se sitten tarkoituksesi tai

Käyttäjän TaruJousia1 kuva
Taru Jousia

Nyt sinä ymmärsit viestini eri tavoin mitä minä tarkoitin. En tarkoittanut, että hoiva-alalla toimiva mies osaisi hoitaa lapsia paremmin kuin ei-hoiva-alalla toimiva mies tai olisi parempi huoltaja. Ei minulla ole aavistustakaan millaisia lastenhoitajia ja huoltajia he ovat.

Stereotypiat syntyvät siitä, mitä ympärillä tapahtuu ja mitä me näemme, kuulemme ja koemme. Jos ainoastaan naiset toimivat hoiva-alalla, se synnyttää mielikuvaa siitä, että naiset olisivat parempia hoivaajia kuin miehet. Jos miehet haluavat rikkoa stereotypiaa, jonka mukaan naiset ovat parempia hoivaajia kuin miehet, miesten kannattaa hakeutua hoiva-alalle enenevissä määrin. Muitakin tapoja rikkoa stereotypioita toki on ja niistä jokusen esimerkin annoin jo edellisessä kommentissani.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

No annoit niin suuren "syötin" et pakko nakata tarttuva kala syöttiin. Samalla logiikalla naisten olisi turha itkeä 80c/1e palkasta. Ei muutako jätätte ne perinteiset roolimallit (jota todellakin tapahtuu ja oikein niin) ja alatte yritysjohtajiksi.

Valitettavan vähän vielä on yrityksiä joissa nainen on perustavana osapuolena, odottamme jatkoa.

Timo Härtsi

Laitoin linkin Henri Heikkisen blogiin aiheesta, ei ilmeisesti julkaistu. Joten laitan sen tähän:

"Taas on se aika vuodesta, kun naiset pääsevät avautumaan tekaistuista tasa-arvo-ongelmistaan, törkeimpänä valheena se, miten naisten euro on muka 80 senttiä. Vaikka tämä fraasi on kerta toisensa jälkeen osoitettu merkityksettömäksi hokemaksi, ei se estä vieteriukon pomppaamista esiin aina uudestaan ja uudestaan.

Kysymyksessä on uskonkappale, jonka avulla naispoliitikot höynäyttävät naisäänestäjiä siihen perusteettomaan harhaluuloon, että tilanteessa on jotain epäoikeudenmukaista, joka vaatii poliittisesti päätettyjä pakkotoimia.Vaikka tiedän jo valmiiksi, ettei tälläkään kirjoituksella tule olemaan asiaan mitään vaikutuksia, väännän alkuun rautalangasta, miksi tuo myytti 80 sentistä on pelkkää höpönlöpöä."

http://henriheikkinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/643...

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kirjoitin tuohon Annetten ketjuun viestin jossa sanoin miehen oikeuksien olevan alle 50% naisten oikeuksista. No tätä ei olisi saanut mainita, koska Annette poisti viestini.

Hyvä että otit asian esille!

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Vaalit lähestyy. Demarit nousevat koloistaan taas markkinoimaan valikoivaa tasa-arvonäksemystään.

Nykyään on onneksi internet. Oikeasti demareita ei kiinnosta 100 % tasa-arvo. Sehän sortaisi naisia.

Vähän samaan tapaan kuin suomenkielisten ja ruotsinkielisten tasa-arvo on ruotsinkielisten sortamista.

Käyttäjän AnetteKarlsson kuva
Anette Karlsson

Suostun mielelläni keskustelemaan noin tärkeästä aiheesta. Ja olen kanssasi samaa mieltä siitä että yhteiskunnassamme isyys ei ole yhtä "tärkeää" kun äitiys - vaikka todellisuudessa se on todella tärkeää.

Tekstissäni palkkaeroista halusin nostaa keskusteluun sen, että naisten tulisi arvostaa omaa työetään enemmän - se oli pääsanomani. En millään tavalla aja ainoastaan naisten asioita - olen oikeudenmukaisen tasa-arvon kannalla, jolloin joskus myös puhun miesten oikeuksista ja asioista. Tälläkertaa kirjoitin naisten asisoista.

Hienoa että näin tärkeät perheasiat ovat sinulle tärkeitä!

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Karlsson, sanoit että isyys on todella tärkeää. Onko se yhtä tärkeää kuin äitys? Tehdäänkö Suomessa mielestäsi liian vähäpätöisin perustein huoltajuuspäätös äitille?

Ari Kemppainen

Taitaapa jäädä vastaus saamatta.:) Vilkaisin sitä linkkiä minkä Karlsson oli liittänyt bloginsa perusteluihin ja meinasin kuolla nauruun. Täytyy todellakin olla aika fanaattinen sosiaalidemokraatti että normaalit fysiikan ja gravitaation ja matematiikan lait lakkaavat pätemästä kun Mrs. Karlsson paukuttaa % lukuja pöytään, eu direktiivihän SE siellä osottautui täysin fuulaksi mutta kun usko on vahva niin antaa mennä vaan. LOL vuoden paras potaska.

Käyttäjän AnetteKarlsson kuva
Anette Karlsson

Minulla ei itselläni ole lapsia enkä ole huoltajuuskiistassa ollut mukana. En myöskään ole työskennellyt asian parissa joten minulla ei ole omakohtaista tietoa asiasta.

En ole perehtynyt asiaan, mutta pitänee perhetyä. Ja jos asia on näin kuinka sanot se on vääryys ja siihen tulisi saada muutos.

Hienoa että olet ottanut tämän asian esille, toivottavasti täällä keskustellaan tästä tärkeästä asiasta niinkun varmaan toivotkin sen sijaan että ihmiset purkaisivat kiukkuaan minun kirjoituksestani joka ei siis liity tähän asiaan mitenkään.

Tiina Palokangas

Hienoa että tartuit tähän aiheeseen, asia on tärkeä.

Olen osallistunut asiaan liittyviin keskusteluihin aikaisemmin sillä lopputuloksella että saan kaikkien naisten vihat niskoilleni. Olen nimittäin sitä mieltä että naiset toteuttavat tasa-arvoa VAIN silloin kun se on jollain tavalla heille itselleen edullista.

Mitä tulee näihin huoltajuuskysymyksiin, en voi naisena ja äitinä hyväksyä sitä että huoltajuus määrätään suoraan äidille. Olin kotiäiti usean vuoden ajan ja minulla oli silloin aikaa tutustua ympärillä oleviin ihmisiin enemmän.Tuttavapiirissäni oli paljon perheitä, joiden äiti tissutteli punkkua lasten aikana keskellä päivää silloin, kun isä oli tienaamassa leipää pöytään.

Olen keskustellut useiden miesten kanssa jotka eivät näe lapsiaan mutta saavat maksaa itsensä kipeiksi elatusmaksuista. Niin että kaikkien maksujen jälkeen palkasta ei hurjemmin käteen jää. Nainen sen sijaanon kotona lasten kanssa ja nauttii elatusmaksujen lisäksi sosiaalituesta. Mikä tässä yhtälössä on reilua?

Hyvä miespuolinen ystäväni jakaa huoltajuuden lapsensa äidin kanssa siten että lapsi on viikon isällä ja viikon äidillä. Millä perusteella tässä kuviossa mies maksaa elatusmaksuja ja kaiken huipuksi nainen saa yksin lapsilisät? Kun tässäkin tilanteessa kaikki lapseen liittyvät menot jaetaan?Voitteko naiset kertoa, mikä tässä kuviossa on reilua?

Käyttäjän TaruJousia1 kuva
Taru Jousia

Tuota minäkin olen miettinyt, että miksi isän on maksettava elatusmaksua, jos lapset on puolet ajasta isällä ja puolet äidillä. Myös lapsilisien meneminen äidille kokonaisuudessaan tällaisessa tapauksessa on kyseenalaista.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Taru, tämä on sitä kuuluisaa "tasa-arvoa". Mutta suurin syyllinen on päättävät elimet. Nehän lopulta määräävät miten huoltajuuden ja elatusmaksut menee.

Olisi mielenkiintoista tietää montako elatusmaksuja maksavaa naista on suomessa..

Tiina Palokangas

Bravo Taru!! Nousen nyt jotakuinkin seisaalleni ja annan ablodeja!

Olet nimittäin ensimmäinen nainen jonka suusta mun lisäkseni tuon kommentin kuulen;)

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Niin, se on sitä suomalaista "tasa-arvoa" sen demari-ideaalin mukaisesti.

Lapset isällä isot ajat vuodesta. Elatusmaksut ja lapsilisät silti juoksee äidille.

Minunkin lapsilisät nosti aikoinaan äiti vaikka en asunut koskaan sen luona!

Sain oppia jo lapsena mikä tämä yhteiskunta on. Voin sanoa,että hoksottimet oli jo silloin jonkinlaiset.

Käyttäjän marihuusko kuva
Mari Huusko

Taru kiteytti jo kaiken, mitä itselläni olisi tähän aiheeseen ollut sanottavana.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski
Tiina Palokangas

Mä olen hämmentynyt. Tää Ei tule muuttumaan koskaan jos ei naiset halua sitä muutosta eli tasa-arvoa ja lapsen oikeutta isään.

Mistä tää kukkahattutätiajattelu oikein tulee???

Käyttäjän marihuusko kuva
Mari Huusko

Tiina Palokangas, mitä tarkoitat? Taru kirjoitti yllä mm. että "Tuota minäkin olen miettinyt, että miksi isän on maksettava elatusmaksua, jos lapset on puolet ajasta isällä ja puolet äidillä. Myös lapsilisien meneminen äidille kokonaisuudessaan tällaisessa tapauksessa on kyseenalaista."

Eikö tuo ole tasa-arvoa?

Oma henkilökohtainen kantani huoltajuuden suhteen on nyrkkisääntö (sic!), että se joka on ollut kotona hoitovapaalla ja lapsen sairastaessa, on ensisijaisesti lapsen lähihuoltaja, ellei ole perusteltua syytä päättää toisin. Jos isä ei pysty irrottautumaan töistään silloin, kun lapsi on pieni ja molemmat vanhemmat vielä perheessä, niin kuinka hän pystyy ottamaan hoitovastuun siinä vaiheessa, kun hänen pitäisi kantaa se yksin?

Tiina Palokangas

Mari Huusko, kukkahatutäti-kommentti ei ollut suunnattu erityisesti sinulle. Mutta menit kommentillasi mielestäni suoraan asian ytimeen.

” joka on ollut kotona hoitovapaalla ja lapsen sairastaessa, on ensisijaisesti lapsen lähihuoltaja, ellei ole perusteltua syytä päättää toisin. Jos isä ei pysty irrottautumaan töistään silloin, kun lapsi on pieni ja molemmat vanhemmat vielä perheessä, niin kuinka hän pystyy ottamaan hoitovastuun siinä vaiheessa, kun hänen pitäisi kantaa se yksin?"

Näinhän tämä käytännössä menee mutta tässä on muutama pulma, lähinnä miehen kannalta ajatellen. Nainen hykertelee tyytyväisyyttään miehen tilipäivänä ja sinä päivänä, kun maksetaan lainan lyhennykset. Mies on hyvä mies, silloin kun hän käy työssä. Jos mies on työtön, on hän luuseri. Mutta jos mies käy työssä ja elättää perhettään, ei hän siis käytännössä omaa minkäänlaisia oikeuksia erotilanteessa, paitsi TIETYSTI maksajana. Kyllä mieskin kykenee tekemään elämänmuutoksia ja järjestämään elämänsä niin että kykenee ottamaan hoitovastuun siinä vaiheessa, jos joutuu kantamaan sen yksin. Tulee mieleen että aliarvioitko sinä kommentillasi miesten älykkyyttä?

Minä teen tästä pohdinnastani johtopäätöksen että ihan sama mitä mies tekee, miten on ja mitä sanoo, lopputulos on se että kuraa tulee niskaan. Miettikäähän miehet pariin otteeseen omia sikiämishalujanne, ottakaa ainakin ensin selvää ettei tulevien lastenne äiti ole naisten luomaa tasa-arvoajattelua kannattava Narttu. Lopulta toteatte että ette ole elämänne aikana saaneet tehdä mitään muuta kuin olla maksumiehenä.

Tunnen välillä omasta sukupuolestani syvää myötäpeää.

Jouko Koskinen

Anette Karlsson pyrkii valtuustoon kaksilla korteilla - häpeällistä mutta niin demaria niin demaria.

Italiassa käyntiä voi suositella opiskelijatyttöselle joka kuvittelee istuvansa vihreälle oksalle demarien AY -eliitin siivellä.

Italiassa naisten euro on jotain alle 60 senntiä. Miehet tuovat tilin mummolle, äidille ja vaimolle jotka yhdessä päättävät sen käytöstä.

Onhan se kamalaa ja niin alentavaa kun äijä poikkeaa pubiiin ilman lupaa.
Seuraavassa vaalimainoksessaan Anette Karlsson antaa luvan LOL!

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kyseessä ei oikeastaan ole poliittinen ongelma lainkaan sillä lainsäädäntö on jo tasa-arvoinen. Vallan kolmijako-opin mukaisesti meillä on itsenäinen oikeuslaitos, jonka tehtävä on jakaa tuomiot voimassaolevan lainsäädännön mukaan. Käytännössä jokainen tapaus pitäisi harkita lapsen edun mukaisesti.

Ongelmana onkin vanhoillinen tuomarikuntamme, jonka arvomaailma on jäänyt vakavasti ajasta jälkeen. Kyse on täysin tiedostetusta ongelmasta, jossa oikeuslaitoksen pitää kyetä ottamaan itseään niskasta kiinni. Silti yhä tehdään isien kannalta oikeusmurhia aivan liukuhihnalta. Käytännössä nainen saa edelleen halutessaan lapset, ellei kyetä ehdottomasti todistamaan hänen kyvyttömyytensä vanhemmuuteen. Epäoikeudenmukainen käytäntö valitettavasti myös vahingoittaa vakavasti kaikkien niiden ihmisten luottamusta koko oikeusjärjestelmäämme, jotka pääsevät seuraamaan näitä tapauksia läheltä. Ja näitä tapauksia on paljon.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Tiedän miehen joka oli koko siihen astisen elämänsä kunnioittanut sekä poliisia, että oikeuslaitoista. Riitaisan eron jälkeen kun meni 1,5 vuotta että näki lapsiansa (lasten useista pyynnöistä huolimatta) ei kunnioita enää. Eikä tarvikkaan, kunnioituksen ansaitsee vain ihmiset jotka toimivat kuin ihmiset.

Ari Kemppainen

Tässäpä mielenkiintoinen uutinen itse aiheeseen http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/2012/08/159...

Kyseinen äiti oli siis jättänyt oman 1,5 vuotiaan lapsensa narkomaanin hoidettavaksi joka oli tuomittu käsittääkseni useista aikaisemmista rikoksista. SE mikä tekee jutusta erikoisen on SE kuinka oikeus on päätynyt kyseiseen ratkaisuun ja vapauttanut kyseisen äidin täysin vastuusta?

Kun nyt huomioidaan kyseinen tapahtuma sekä SE että nykyisten tutkimusten mukaan nuoret tytöt/naiset päihteiden käyttö http://www.vaestoliitto.fi/murkun_kanssa/tietoa/ri... on rinnastettavissa yhtä konrolloimattomaksi kuin esimerkiksi poikien/miesten niin onko edelleenkin niin että voidaan tutkitusti pitää toista sukupuolta lähtökohtaisesti parempana vanhempana lapsen kehityksen kannalta.

Jouko Koskinen

Tässä eräässä hesan viihtyisässä lähiössä Martoilla on hieno kokouspaikka ja sitämyötä hyvää toimintaa myös yhteisön kannalta.

"Martit" istuskelivat parkkipaikan kaiteella sään salliessa kunnes joku telaketjutantta huomasi että yli 50 metrin päässä tastentarhassa lapset häiriintyvät. Ei tullut tantan pieneen mieleen ajatustakaan ihmisyydestä.
Se örinäporukka istuu paikallisessa pubelossa eikä todellakaan tarjoa
mukavaa juttuseuraa vaikka pakollinen muzakki taukoaisikin hetkeksi.

Joudun useasti hakemaan ajoneuvoa tuosta kaiteelta ostetulta parkkipaikalta. Istahdin itsekin joskus hetkeksi. Ei koskaan mitään häirintää, kännäämistä eikä meluamista. Miehenpuutteen katkeroittaman hirviön piti vaan päästä kostamaan.

Toimituksen poiminnat